Με ενέργειες της Βάνας Δατσέρη και της Γεωργίας Γεωργακοπούλου το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

Με αφορμή τα συνεχόμενα κρούσματα κακοποίησης γυναικών, τα οποία έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια κοινωνική μάστιγα νοιώθω την ανάγκη να δημοσιοποιήσω ορισμένες σκέψεις μου.
Η γυναίκα που κακοποιείται πρωτίστως θα πρέπει να ξεπεράσει τις φοβίες της και να συζητήσει το πρόβλημα της με τους ειδικούς.
Η σιωπή δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει. Στην περίπτωση μας η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός.
Η συγκάλυψη, η ατιμωρησία, η αποσιώπηση, η οικονομική εξάρτηση της γυναίκας και η βία που έχει δημιουργήσει η οικονομική ανέχεια, αποτελούν δυστυχώς μια σειρά από σιωπηλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής.
Η κακοποίηση των γυναικών αποτελεί γέννημα της ίδιας της κοινωνίας. Πριν πολλά χρόνια θεωρείτω αδιανόητο, μια γυναίκα να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της. Σήμερα που ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, έχουν γίνει πολλά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.
Είναι ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι μας ότι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Νοιώθω περήφανη σαν γυναίκα που έβαλα ένα μικρό λιθαράκι, προς την αντιμετώπιση αυτής της κοινωνικής μάστιγας, όταν στην θητεία μου σαν Αντιδήμαρχος, μαζί με την τότε Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, την λαμπρή γιατρό και εκπληκτική γυναίκα κ. Γεωργία Γεωργακοπούλου, οραματιστήκαμε και καταφέραμε να κάνουμε πράξη στην πόλη μας το Πρότυπο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ και της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Υποψήφιος με την ΒΑΝΑ ΔΑΤΣΕΡΗ ο γνωστός δημοσιογράφος ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΛΛΗΣ