Όλη η αλήθεια για το Κέντρο Υγείας


Ο απερχόμενος Δήμαρχος οικειοποιείται ένα έργο για το οποίο δεν έκανε σχεδόν τίποτα

Ένα μεγάλο όραμα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά  το Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου μπήκε στην τελική του φάση. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κ. Βρεττάκου ενώ επί της ουσίας δεν έκανε σχεδόν τίποτα για ένα πολύ σημαντικό έργο υπερτοπικής σημασίας, εντούτοις για ακόμα φορά προσέτρεξε να κόψει μια ακόμα κορδέλα, αποσκοπώντας μάταια σε κάποια προεκλογικά οφέλη.
Η πραγματικότητα για πολλοστή φορά διαψεύδει τον απερχόμενο δήμαρχο. Η αλήθεια είναι μία και καταγεγραμμένη στην συνείδηση των δημοτών μας. Το συγκεκριμένο έργο είναι μια μεγάλη κατάκτηση του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, την οποία κατάφερε και έβαλε σε διαδικασία υλοποίησης η προηγούμενη δημοτική αρχή της πόλης.
Επί της ουσίας επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα επί αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος της υποψήφιας Δημάρχου κ. Βάνας Δατσέρη το έργο πήρε σάρκα και οστά. Συγκεκριμένα:
-  Υπεγράφη τετραμερής προγραμματικής σύμβασης 5.000.000,00 €
- Εκδόθηκε η άδεια δόμησης για το έργο  (Αρ. Έγκρισης δόμησης 49/13-12-2013 και Αρ. άδειας δόμησης 01/28-01-2014)
- Υποβλήθηκε πλήρης φάκελος του έργου προς χρηματοδότηση, καθώς και οι σχετικές απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και αποφάσεις στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Αττικής  (ΚΩΔ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 52, ΑΡ.ΠΡΩΤ.5443/9-12-2013, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ (76) ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ) ΑΡ.ΠΡΩΤ. ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 253/20-1-2014
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που κατάφερε να άρει η υποψήφια Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Βάνα Δατσέρη είναι η απομάκρυνση του αγωγού των ΕΛΠΕ που περνούσε από το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το Κέντρο Υγείας. Ήδη από τις αρχές του 2011, ο αγωγός απομακρύνθηκε από τον χώρο ενώ, παράλληλα, εκπονήθηκε η νέα στατική μελέτη στα πλαίσια της νέας γεωλογικής μελέτης (στεγανολεκάνη) και έχει γίνει η νέα προσαρμογή του κόστους κατασκευής του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την υλοποίησή του.
Η επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ κ. Βάνα Δατσέρη δήλωσε για το θέμα:
Το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου που εκδόθηκε
την Τρίτη, 05 Απριλίου 2011

Πατήστε εδώ

«Για πολλοστή φορά τα τελευταία 5 χρόνια ο κ. Βρεττάκος προσπαθεί μάταια να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Αυτή τη φορά προσπάθησε μάταια – ως συνήθως – να οικειοποιηθεί ένα έργο, στο οποίο η μόνη του συμβολή είναι η ένταξη από την Περιφέρεια Αττικής στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο ήταν υπερώριμο εδώ και 4 χρόνια, ο φάκελος που κατατέθηκε ήταν ο δικός μας, το μόνο που άλλαξε η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Βρεττάκου είναι η επικαιροποίηση των τιμών και βέβαια η χρηματοδότηση, η οποία ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν, αν η θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν πενταετής και όχι τριετής. Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση των κατοίκων της πόλης μας, για την οποία πάλεψαν όλες οι προηγούμενες αρχές τα προηγούμενα 15 χρόνια. Νοιώθω πολύ περήφανη, γιατί το συγκεκριμένο έργο μπήκε στην τελική ευθεία από ενέργειες δικές μου προσωπικά σαν αντιδήμαρχος, αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου». Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ και της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Υποψήφιος με την ΒΑΝΑ ΔΑΤΣΕΡΗ ο γνωστός δημοσιογράφος ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΛΛΗΣ